EEN REVOLUTIONAIRE STAP IN LASER MEETSYSTEMEN

De vernieuwde GapGun Pro2, een handheld en robotic laser meetsysteem

De vernieuwde GapGun Pro2 is een contactloos laser meetsysteem dat geschikt is voor het uitvoeren van tal van profielmetingen. Het systeem heeft een herhaalbare precisie tot 0,01mm met een meetcyclus van slechts één seconde. Met sterk verbeterde snelheid, gebruiksgemak, draagbaarheid, nauwkeurigheid en robuustheid, meet de GapGun Pro2 spleten en (on)effenheid (gap & flush), radii, randbreuken, bramen, verzinkingen, krassen, lassen, hoeken en meer. Het ultieme gereedschap voor kwaliteitscontrole.

Product Video
GapGun Pro 2 met T60 Sensor
Technische Gegevens

VChange stelt de gebruiker in staat om binnen enkele seconden de sensor van de GapGun Pro te verwisselen voor een ander exemplaar. Op deze wijze kan voor elk type meting en materiaal de meest geschikte sensor ingezet worden. Zonder dat het proces stil komt te liggen.

VIOLET SENSOR

De nieuwe Violet sensor is compatibel met vrijwel alle verschillende soorten lak die gebruikt worden in de automotive industrie. Ook op plastic, blank metaal, verschillende soorten stof, chroom, polycarbonaat (helder, rood, overige kleuren) en getint glas kan probleemloos een profielmeting verricht worden.

GapGun Pro2 T60 Violet Laser

Vectro2

GEAUTOMATISEERDE PRECISIEMETINGEN

Vectro automatiseert het geavanceerde contactloos meten van de GapGun Pro2. Simpel, snel en met hoge mate van herhaalbaarheid, zonder dat de menselijke factor een rol speelt in de uitkomsten van de metingen.

VEELZIJDIG EN COMPATIBEL

Vectro werkt in combinatie met een robot of binnen statische toepassingen. Het systeem is met bijgeleverde bevestiging vast te maken op een robot naar keuze.

LAGERE KOSTEN, HOGERE PRODUCTIVITEIT

Vectro verbetert de productiviteit, maakt een grotere doorvoer mogelijk, vermindert inspectiekosten en vermindert nabewerking.
Dit alles met het extra voordeel van verbeterde kwaliteit.

Vectro2 GapGun Pro2
Technische Gegevens

Voor elke meting een toepassing

De GapGun Pro2 is zowel veelzijdig als accuraat.

SPLETEN & EFFENHEID

Spleten en effenheid (gap & flush) metingen in het interieur van een auto met de GapGun Pro2.

RADII

Ook op sterk reflecterende materialen kunnen radii metingen uitgevoerd worden met de GapGun Pro2.

RANDBREUKEN

Het meten van randbreuken met de GapGun Pro2 en T60 sensor

KRASSEN

Krassen kunnen met de GapGun Pro in kaart worden gebracht tot op 0,01mm.

BRAMEN

Randen en bramen snel en makkelijk in kaart gebracht met het opzetstuk voor de GapGun Pro2.

VERZINKINGEN

Verzinkingen meten met hoge precisie en herhaalbaarheid, dankzij het bijgeleverde opzetstuk voor de GapGun Pro.

LASNADEN

De GapGun Pro2 kan lasnaden met hoge precisie meten, zowel contactloos en met speciale standoffs.

HOEKEN

Hoeken zijn op elk materiaal binnen een fractie van een seconde gemeten met de GapGun Pro2.

Software die meewerkt

De GapGun Pro2 en bijbehorende software werken naadloos samen.

Voor het configureren van virtuele meetinstrumenten, inspectieplannen, data logging en het inzien van metingen.

Brochure

Voor handmatige en interactieve analyse van meetdata.

Brochure

Voor het toevoegen van eigen .NET functionaliteit aan de GapGun Pro2 en Vectro apparaten.

Voor het koppelen en weergeven van realtime meetresultaten op externe monitoren.

Voor elke industrie een oplossing

De GapGun Pro2 heeft zich reeds bewezen in verschillende industrieën.

Automotive

De GapGun Pro2 is een accurate en herhaalbare methode voor het meten van ruimte en effenheid tussen alle verschillende panelen van een voertuig, ook van binnen. Het type materiaal maakt daarbij niets uit. De GapGun Pro2 voldoet aan MSA vereisten waar andere technieken en oplossingen falen. Met zeer flexibele, krachtige software is de GapGun Pro2 instaat metingen te verrichten op de meest complexe onderdelen.

Aerospace

Bevestigingsmiddelen zijn essentieel voor de structurele veiligheid van een vliegtuig en voor de brandstofefficiëntie. Bij de productie van vliegtuigen moet de maat van klinknagels en bevestigingsgaten consistent en meetbaar zijn. De GapGun Pro2 meet zonder moeite de passing van panelen, deuren, turbine bladen, motoronderdelen, vleugeldelen en meer.

Energy

De vraag naar meetoplossingen in de energie sector groeit sterk, mede door de opkomst van eletrische auto’s en benodigde accupakketten. Maar ook voor windturbines biedt de GapGun Pro2 een perfecte en herhaalbare oplossing voor elk type meting. De GapGun Pro2 draagt bij aan de ontwikkeling van nucleaire fusie. Dankzij dit meetsysteem wordt onderhoud, reparatie en revisie van de grootste experimentele reactor ter wereld aanzienlijk versneld en gestroomlijnd.

Industry

Ook in de industriële sector is de GapGun Pro2 bij uitstek geschikt om kwaliteit en consistentie te garanderen tijdens het productieproces. Gecombineerd met de Vectro2 kunnen kwaliteitscontroles aanzienlijk versneld worden. De vraag naar snelle en accurate metingen neemt toe bij het produceren van complexe machines, electronica, witgoed en medische apparaten. De GapGun Pro2 biedt de perfecte meetoplossing en flexibiliteit voor deze uiteenlopende sectoren.

Komt u er zelf niet uit?

Dan helpen wij u graag verder, wij zijn pas tevreden wanneer u dat ook bent.

Bel ons

Ons team staat klaar om telefonisch te assisteren.

+31 (0)499-577 202

Mail ons

Training

Wij komen graag langs voor een training of demo.

Wie zijn wij

GapGun.nl is onderdeel van Ingenieursbureau Coenradie. Wij zijn authorized reseller van Third Dimension hardware en software in Nederland, België en Luxemburg.

stuur een bericht

Moorland 8, 5688GA Oirschot

 +31 (0)499-577 202

KvK:  170 68 101
Btw-nummer: NL8018.66.145.B.01
BIC: RABONL2U
IBAN: NL16 RABO 0329167618

Frauduleuze distributeurs

Bepaalde websites beweren de GapGun en andere producten van Third Dimension te verkopen. Deze bedrijven hebben géén banden met GapGun.nl of Third Dimension en maken ongeautoriseerd gebruik van Third Dimension handelsmerken en intellectueel eigendom.

Wij adviseren u om GapGun hardware en software alleen aan te schaffen bij door Third Dimension geautoriseerde distributeurs.

Anderen zijn u al voorgegaan