Kwaliteitsinspectie verbeteren in de witgoed industrie met GapGun

De behoefte aan gedigitaliseerde, snelle, nauwkeurige en herhaalbare contactloze precisiemeetinstrumenten binnen de witgoedsector neemt snel toe. Met strakkere toleranties en meer concurrentie zijn productiemanagers, kwaliteitsmanagers en metrologen op zoek naar een meetoplossing die snel kan worden geïntegreerd in hun processen, zowel inline als offline. Bovendien moeten witgoedfabrikanten deze visuele verbeteringen kwantificeren en daarom hebben ze een controlesysteem en meetgegevens nodig die digitaal zijn.

De GapGun Pro2 met T60 sensoren bevat de allernieuwste technologie in het meer dan 25 jarig bestaan van GapGun. Het bouwt voort op de reputatie van Third Dimension voor het leveren van betrouwbare, contactloze meetoplossingen die al zijn ingebed in de kwaliteitsprocessen van marktleiders.

GapGun vervangt traditionele metingen en digitaliseert precisiemetingen. Dit stelt toonaangevende fabrikanten in de witgoedindustrie in staat om:

  • Een audittrail op te slaan
  • Vervaardiging met nauwkeurigere toleranties
  • Kwaliteitscontroleprocessen te versnellen

GapGun Pro2 + T60 sensoren kunnen bijna alle gap, flush, en (las)naden meten die vaak worden aangetroffen in de witgoedsector, evenals vele andere metingen voor industriële toepassingen.

VEEL VOORKOMENDE TOEPASSINGEN BINNEN DE WITGOEDSECTOR

Onderstaand enkele van de gebruikelijke witgoedtoepassingen waarvoor de GapGun Pro2 + T60 kan worden gebruikt. Ook wordt het scherm van de meetsoftware SPC3d getoond, waarover u hier meer kunt lezen.

Back of fridge gap
Fridge seal
Oven buttons
Microwave door gap

CASE STUDY #1 – WASMACHINE KNOPPEN

Fabrikanten die hoogwaardige wasmachines produceren, zijn steeds meer op zoek naar manieren om de waargenomen waarde van hun waren te verbeteren.

Een manier waarop ze dit doen, is door ervoor te zorgen dat de onderdelen goed in elkaar passen tijdens het montageproces. Openingen rond knoppen op een wasmachine moeten consistent en goed passend zijn, dus het meten van deze elementen tijdens de kwaliteitsinspectie neemt toe.

Misschien wilt u controleren of de knoppen op het bedieningspaneel van de wasmachine passen. Het meten hiervan op conventionele manieren betekent inherent dat de loszittende knoppen bewegen wanneer u de meting verricht. Daarom kunt u geen nauwkeurige meting uitvoeren.

Met de GapGun kunt u de openingen rond de knoppen meten, zonder daadwerkelijk contact te maken met de knoppen, waardoor de kwaliteit van van de meting aanzienlijk toeneemt.

CASE STUDY #2 – WASMACHINE DEUREN

Het is essentieel voor wasmachinefabrikanten om ervoor te zorgen dat de deuren goed passen zodat ze waterdicht zijn. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van complexe oppervlakken en afwerkingen op hun wasmachinedeuren. Met de GapGun kunt u dit probleem oplossen en de profielmeting van de deurpositionering vastleggen, ondanks de complexe afwerkingen.

CASE STUDY #3 – OVENS

Fabrikanten hebben een precisiemeetinstrument nodig om de uitlijning van onderdelen op ovens die ze produceren te analyseren. Dit kan worden gedaan door de openingen tussen de onderdelen van het totale product te meten, zoals de openingen tussen de deuren.

GapGun Pro met T60V sensorkop kan gap en flush metingen uitvoeren op een breed scala aan oppervlakken, waaronder die op keukenapparatuur.

AUTOMATION WITH VECTRO

Vectro

Naarmate de kwaliteitscontrole binnen het witgoed verbetert met producten als de GapGun, is automatisering een tweede stap. Third Dimension beschikt ook over een geautomatiseerde, contactloze meetoplossing; de Vectro.

Vectro is een contactloos precisiemeetsysteem dat gemonteerd kan worden op een robot, cobot of vaste arm. Vectro stelt witgoedfabrikanten in staat kosten te verlagen, de kwaliteit te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Marktleiders tonen steeds meer interesse in Vectro om hun kwaliteitscontrolesystemen te automatiseren en hier zijn zes redenen waarom:

Vectro automatiseert productiebeslissingen

Vectro automatiseert de controle van onderdelen aan de hand van hun dimensionale specificatie met realtime go / no go-beslissingen of statistische analyse. Dit helpt de inspectiekosten te verlagen en de productiviteit te verhogen.

Vectro is snel en efficient

Vectro meet snel en automatisch. Deze meetgegevens kunnen vervolgens onmiddellijk worden overgedragen van Vectro naar een centraal gegevenssysteem via de Wi-Fi-mogelijkheden, waardoor witgoedfabrikanten een audittrail van hun kwaliteitscontroles kunnen aantonen.

Vectro is eenvoudig te integreren

In tegenstelling tot CMM’s is Vectro populair vanwege het eenvoudige installatieproces. Het kan in veel applicaties worden geïntegreerd met behulp van de gebruiksvriendelijke Link integratiesoftware van Third Dimension. Simpele commando’s activeren metingen en halen resultaten op, waardoor er meer tijd overblijft om zich te concentreren op het productieproces.

Vectro levert nauwkeurige, herhaalbare en betrouwbare resultaten

Dankzij de consistente positionering van Vectro met opgespande of robotgestuurde metingen, worden menselijke fouten geëlimineerd en zijn nauwkeurige resultaten altijd verzekerd.

Vectro heeft een dynamische gebruikersinterface

De weergavefuncties van de Vectro zijn ontworpen om het leven van de gebruiker gemakkelijker te maken. Vectro-display presenteert live profielinformatie en meetwaarden, waardoor het nog gemakkelijker wordt om u te concentreren op het verbeteren van de kwaliteit van producten.

Vectro is veelzijdig

Vectro is compatibel met het hele assortiment sensorkoppen, elk gespecialiseerd in een gericht meetbereik. Operators kunnen met één systeem een groot aantal verschillende vormen, afmetingen en oppervlaktetypes meten.